سطوح سرمایه اجتماعی و اهمیت آن در سازمان و مدلهایی برای سنجش آن
سطوح سرمایه اجتماعی و اهمیت آن در سازمان و مدلهایی برای سنجش آن
هدف از این پایان نامه بررسی سطوح سرمایه اجتماعی و اهمیت آن در سازمان و مدلهایی برای سنجش آن می باشد
مشخصات فایل
تعداد صفحات | 62 |
حجم | 0/292 کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | doc |
توضیحات کامل
دانلود پایان نامه رشته مدیریت
سطوح سرمایه اجتماعی و اهمیت آن در سازمان و مدلهایی برای سنجش آن
سرمایه اجتماعی: مفهوم
مفهوم سرمایه را میتوان از آرای مارکس دنبال کرد. در مفهوم پردازی مارکس، سرمایه بخشی از ارزش اضافی است که سرمایه داران، کسانی که ابزار تولید را در اختیار دارند، از گردش کالاها و پول در فرایندهای تولید و مصرف آن را بدست میآورند. دراین گردش، به کارگران در مقابل کار(کالاشان) دستمزد پرداخت میشود که به آنها امکان میدهند کالایی(از قبیل غذا، مسکن و لباس) را برای ادامه حیات خود(ارزش مبادله)خریداری کنند. اما کالای پردازش و تولید شده توسط سرمایه داران را میتوان با قیمت بالاتری در بازار مصرف فروخت(ارزش مصرف کننده). در این تصویر از جامعه سرمایه داری، سرمایه بیانگر دو عنصر مرتبط اما متمایز است. از یک سو سرمایه بخشی از ارزش اضافی است که به رغم مارکس توسط کارگران تولید شده اما نصیب سرمایه داران میشود. از سوی دیگر، سرمایه بیانگر یک سرمایهگذاری از سوی سرمایه گذاران به امید بازدهی و کسب سود در بازار است. بنابراین سرمایه در مفهوم مارکسی (کلاسیک) نظریهای درباره روابط اجتماعی استثماری میان دو طبقه است (لین، 1999: 1).
از دهه 1960 به این سو، شاهد ظهور نظریههای جدید سرمایه هم چون سرمایه انسانی، سرمایه فرهنگی و سرمایه اجتماعی هستیم. به طور مثال نظریه سرمایه انسانی شولتز (1961) سرمایه را به مثابه سرمایهگذاری در آموزش با بازگشت سرمایه (سود) معین در نظر میگیرد. کارگران در مهارتهای فنی و دانش سرمایهگذاری میکنند تا بتوانند با کسانی که فرایند تولید را کنترل میکنند برای پرداخت به مهارت کارشان وارد مذاکره شوند. به همین ترتیب سرمایه فرهنگی آن گونه که بوردیو (1990) توصیف کرده است بیانگر سرمایهگذاری طبقه مسلط در بازار تولید مجموعهای از نمادها و معانیای است، که توسط طبقه تحت سلطه، غلط درک و درونی شده و آنها را به مثابه نمادها و معانی طبقه خود پذیرفتهاند. این نظریه میپذیرد که تودهها (طبقه تحت سلطه) به عنوان عاملان اجتماعی میتوانند سرمایهگذاری کنند و این نمادها و معانی را بدست آورند.
بدین ترتیب تصویر ساختار اجتماعی از مبارزه دو گانه آشتیناپذیر، به تصویر گفتمانهای لایهبندی شده تغییر مییابد. از طرف دیگر در نظریههای سرمایه جدید به جای اینکه سرمایه به عنوان بخشی از فرایند استثمار طبقاتی در جامعه دیده شود( تحلیل سطح کلان)؛ به چگونگی سرمایه گذاری کارگران و عاملان به عنوان کنشگران که برای کسب ارزش افزوده کارشان در بازار سرمایه گذاری میکنند پرداخته میشود(تبین سطح خرد) و کنش یا انتخاب به عنوان مولفههای مهم در نظریه های جدید سرمایه ظاهر میشوند. بنابراین در این نظریهها یک گذر تبیینی از سطح کلان به سطح خرد مشاهده میشود. نظریه های جدید سرمایه همچنین بر تعامل کنشهای فردی و وضعیتهای ساختاری در فرایند سرمایه گذاری تاکید دارند (لین، 1999 به نقل از توسلی و موسوی، 1384).
2-2-3 مقایسه سرمایه اجتماعی با سرمایه فیزیکی و انسانی
2-2-4 سرمایه اجتماعی: دیدگاهها و تعاریف
2-2-5 مدل سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال.
2-2-6 سطوح سرمایه اجتماعی..
2-2-7 اهمیت مطالعه سرمایه اجتماعی در سازمان..
2-2-8 سرمایه اجتماعی سازمانی چیست؟..
2-2-9 مدلهایی برای سنجش سرمایه اجتماعی.
توضیحات بیشتر و دانلود
صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود”